κατηγόρησε τη δεύτερη ότι κρατά “υπό ομηρία” τους χρήστες του, αρνούμενη πεισματικά να τους δώσει πίσω τα προσωπικά δεδομένα που της εμπιστεύονται, κάτι που η Google είναι διατεθειμένη να πράξει.
Οι δηλώσεις του Larry Page έγιναν στην εκπομπή του Charlie Rose και μεταξύ άλλων δήλωσε:
“Από την πλευρά του χρήστη, μπορείς να πεις … γράφομαι στο Facebook. Θέλω τις επαφές μου. Στη Google λέμε, κανένα πρόβλημα. Μπορείς να τις πάρεις. Το ζήτημα δημιουργήθηκε όταν η Facebook μας είπε όχι, Google δεν μπορείς να κάνεις το αντίθετο. Και τότε είπαμε ότι οι χρήστες δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν. Βάζουν δεδομένα μέσα (στο Facebook) και δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν έξω. Επομένως, είπαμε ότι θα συνεργαστούμε μόνο εάν υπάρχει αμοιβαιότητα. Κι ακόμα περιμένουμε”
Η όλη ιστορία έχει να κάνει με την ελευθερία του Internet και για ποιο λόγο δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ Google και Facebook, όπως για παράδειγμα να ήταν δυνατός ο συγχρονισμός της λίστας επαφών του χρήστη από τη Google στο λογαριασμό του στο Facebook. Η Google είναι πρόθυμη να μοιραστεί τα δεδομένα που έχει με τη Facebook, αλλά μόνο εάν πράξει κι εκείνη το αντίστροφο.
Αποκρυπτογραφώντας τα λεγόμενα του Page, με μια πρόχειρη ματιά μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η Google θέλει απεγνωσμένα να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του Facebook, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ πιο εύκολα για στοχευμένη διαφήμιση. Από την άλλη μεριά, η Facebook θέλει πρόσβαση στα δεδομένα της Google για να αποκτήσει την απαραίτητη γνώση για το στήσιμο, πιθανόν, μιας μηχανής αναζήτησης
Αμφότεροι, πάντως, προσπαθούν να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου