Social Icons

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Παραλία Άγιος Παύλος (Σαχτούρια)

Ο παραθαλάσσιος οικισμός του Άγίου Παύλου βρίσκεται 58km νότια του Ρεθύμνου, δυτικά της Αγίας Γαλήνης, στην άκρη του Ακρωτηρίου Μέλισσα. Φτάνετε εδώ μέσω των χωριών Ακούμια ή Σαχτούρια.
Είναι ένα αρκετά ήρεμο μέρος, κρυμμένο μέσα σε έναν απάνεμο κόλπο, που ενδείκνυται.......
για οικογενειακές διακοπές. Στον κόλπο υπάρχει μια όμορφη παραλία με πράσινα βαθειά νερά και υπέροχο βυθό. Δίπλα υπάρχουν αρκετά δωμάτια και ταβερνούλες, ενώ παρέχονται οι βασικές υπηρεσίες (ομπρέλες, ποδήλατα θαλάσσης κλπ).
Αν και η παραλία μπροστά στον οικισμό είναι όμορφη, οι επισκέπτες προτιμούν τον Άγιο Παύλο για διαμονή και φαγητό, αλλά κολυμπούν ή κάνουν γιόγκα στην διπλανή ειδυλλιακή παραλία με τους αμμόλοφους. Η Ακουμιανή Γυαλιά, όπως ονομάζεται, βρίσκεται πίσω από το δυτικό άκρο του κόλπου και είναι ίσως η καλύτερη παραλία του Ρεθύμνου. Μπορείτε να φτάσετε εκεί από ένα μονοπάτι που ξεκινάει από τον Άγιο Παύλο. Σύμφωνα με νεώτερες εκτιμήσεις των ερευνητών, στην παραλία αυτή κατέφυγε ο Άγιος Παύλος κατά το ταξίδι του για τη Ρώμη, όταν φύσηξε νοτιοανατολικός άνεμος, κι όχι στα Σφακιά.

Οι ανατολικές παραλίες του Αγίου Παύλου

Φοινικίδια

 

Ανατολικά του χωριού υπάρχουν αρκετοί άγνωστοι μικροί κόλποι με βότσαλο και πέτρες, όπου μπορείτε να πάτε από ασφαλτοστρωμμένο δρόμο. Η πρώτη παραλία που συναντάτε 500m ανατολικά του Αγίου Παύλου σχηματίζεται στην έξοδο ενός ρυακιού, στις όχθες του οποίου υπάρχουν φοίνικες του Θεόφραστου από τα αρχαία χρόνια. Λόγω των φοινικόδεντρων, η παραλία ονομάζεται Φοινικίδια και έχει χοντρή άμμο και βότσαλα.

Βιγδολίδι

 

Μόλις 300m ανατολικότερα βρίσκεται μια άλλη όμορφη παραλία, ο Ανηφοράς στη θέση Βιγδολίδι. Η παραλία σχηματίζεται πολύ κοντά σε ένα εντυπωσιακό Ακρωτήριο και η πρόσβαση γίνεται με κατάβαση από λίγο δύσκολο μονοπάτι.

Πρασονήσι

 

Η περισσότερο γνωστή παραλία όμως της περιοχής, σχηματίζεται 2km ανατολικά του όρμου του Αγίου Παύλου, στην περιοχή του Αγίου Μάρκου και απέναντι από το νησάκι της περιοχής που οι ντόπιοι ονομάζουν Πρασονήσι λόγω του υποπράσινου χρώματος του. Στο Πρασονήσι η θάλασσα είναι συνήθως ήρεμη και θα δείτε μερικές οικογένειες ντόπιων. Ο βυθός ενδείκνυται για μάσκα και για ψάρεμα. Ανατολικά του Πρασονησίου υπάρχουν κι άλλες παραλίες, όπου η πρόσβαση γίνεται πιο δύσκολα.

Αρμενόπετρα

Στο δρόμο για τον Άγιο Γεώργιο ή την Αγία Γαλήνη, θα συναντήσετε επίσης τις παραλίες της Αρμενόπετρας, που ονομάζονται έτσι από τον βράχο που "αρμενίζει" μονάχος στο πέλαγος. Οι παραλίες είναι απόμερες και λίγο βραχώδεις, ιδανικές για ψάρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου