Social Icons

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τα Ρωμανάκια

Τα Ρωμανάκια 

Είμαστε Ο Μανώλης και Ο Κώστας Ρωμανάκης ,τα Ρωμανάκια όπως μας φωνάζουνε στην Κρήτη τον τόπο μας . Και θέλουμε να σας πούμε δυο λόγια για την πορεία μας…
Γεννηθήκαμε στο Ηράκλειο Κρήτης και μεγαλώσαμε μέσα στις ευωδιές και συνταγές της Κρητικής κουζίνας. Για χρόνια ο πατέρας μας Γιώργης Ρωμανάκης  διατηρούσε εστιατόριο στην Κρήτη κ έτσι και εμείς κολλήσαμε το μικρόβιο που λέγεται αγάπη για την μαγειρική και την Κρητική κουζίνα.
Έχουμε περάσει από πολλά εστιατόρια ως επαγγελματίες και έχουμε μαγειρέψει πολλά πιάτα από διάφορες κουζίνες αλλά πάντα την καρδιά μας κέρδιζε η κουζίνα του τόπου μας , της Κρήτης.
Το μεγάλο μας όνειρο όμως ήταν να τα καταφέρουμε και να φτιάξουμε το δικό μας εστιατόριο όπου θα μπορούσαμε να φτιάχνουμε και να δημιουργούμε πιάτα από γνήσια Κρητικά υλικά μαγειρεμένα με μεράκι και με τον παραδοσιακό τρόπο. Και τελικά τα καταφέραμε…! Φτιάξαμε ένα γνήσια παραδοσιακό εστιατόριο στην Αγία Παρασκευή , έναν χώρο που ξεχωρίζει για την ζεστασιά του , την φιλοξενία του και το καλό φαγητό.
Σε εμάς ότι ώρα και αν έρθετε θα απολαύσετε ζεστό Κρητικό φαγητό  , παραδοσιακές συνταγές συνοδευμένα με σπιτική Κρητική ρακί και καλό κρασί. Δεν  ξεχνάμε όμως και τις παραδόσεις του τόπου μας γι’ αυτό κάθε Τρίτη γυρνάμε τον χρόνο πίσω ,τότε που φέγγανε μόνο οι λύχνοι ,  και τρώμε  υπό το φώς τους στην δική μας Λυχναροβραδιά. Και επειδή είμαστε βέροι Κρητικοί κάθε Τετάρτη γλεντάμε έτσι όπως μόνο εμείς ξέρουμε με παραδοσιακή ζωντανή Κρητική μουσική σε μια ξεχωριστή Κρητική βραδιά.
Ελάτε λοιπόν…να σκουτουλοβαρίξουμε τα ποτήρια μας και να ξεχαστούμε μέσα από τις χιλιάδες γεύσεις της Μεγαλονήσου.
‘’ Αγαπητέ φίλε,
Θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να μην πεις τίποτα σε κανέναν για το μαγαζί μας , εωσότου έρθεις και το διαπιστώσεις από μόνος σου.’’
Με αγάπη,
Τα Ρωμανάκια σου
(Κωστής και Μανώλης)

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, Αγ. Παρασκευή, τηλ.: 210 6532278 


Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ


Τα Ρωμανάκια
Δύο αδέρφια από την Κρήτη, ο Μανώλης και ο Κώστας Ρωμανάκης, έστησαν αυτό το γλυκύτατο μαγαζάκι που ευωδιάζει μυρωδιές από την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Μας αρέσει περισσότερο το καλοκαίρι, που απλώνει τα τραπεζάκια του στη μικρή πλατεία απέναντι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και ο εσωτερικός του χώρος δεν είναι προσεγμένος, αν θέλετε να αποφύγετε την φασαρία της παρακείμενης Μεσογείων
. Στο μενού, ξεχωρίζουν το γαμοπίλαφο, οι χοχλιοί, το απάκι, το γουρουνόπουλο στο φούρνο και το οφτό αρνάκι. Τακτικά διοργανώνει και βραδιές με ζωντανή κρητική μουσική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου