Social Icons

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Στο "ελεος" μιας οικογένειας ο δήμος

 


Στο "ελεος" μιας οικογένειας ο δήμος

 

Παλιές "αμαρτίες" ύψους ... 2,3 εκ. ευρώ (!) καλείται να πληρώσει σήμερα η δημοτική αρχή, που βλέπει το λουκέτο να έρχεται...
Ένα βήμα από τη χρεοκοπία βρίσκεται ο δήμος Σητείας καλούμενος να πληρώσει ... παλιές "αμαρτίες"!

Η υπόθεση που φέρνει, σήμερα, σε αδιέξοδο το δήμο κρατάει ... χρόνια, καθώς όλα ξεκίνησαν πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, όταν ο δήμος, στο πλαίσιο της επέκτασης του σχεδίου πόλης, απαλλοτρίωσε έκταση 5,3 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας γνωστής οικογένειας της περιοχής.


Η απαλλοτρίωση έγινε, όμως ο δήμος "φέσωσε" τους δικαιούχους, μην πληρώνοντας ποτέ την αποζημίωση.

Η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια, καθώς η οικογένεια κατέθεσε αγωγή σε βάρος του δήμου. Η απόφαση επέβαλε στο δήμο να καταβάλλει στους δικαιούχους ποσό, ύψους 1,4 εκ. ευρώ. Ο δήμος έκανε έφεση με την τελεσίδικη απόφαση να τον "χώνει" ακόμη πιο βαθιά...

Η οριστική απόφαση που εκδόθηκε πριν από δύο μήνες καλεί το δήμο να καταβάλλει το ποσό των 2,3 εκ ευρώ και μάλιστα η απόφαση χαρακτηρίζεται άμεσα εκτελεστέα!

Το θέμα ήρθε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία κλήθηκαν και οι 11 δικαιούχοι της οικογένειας, οι οποίοι δεν έδειξαν καμία διάθεση συμβιβασμού, ζητώντας - έστω και με καθυστέρηση 10ετίας ... και βάλε - την αποζημίωση που τους αναλογεί.

Ο δήμος Σητείας βιώνει ένα αδιέξοδο, χωρίς ίχνος ελπίδας και φωτός, με δεδομένο ότι η κατάσταση είναι ήδη δύσκολη, λόγω των περικοπών και των καθυστερήσεων πίστωσης των πόρων από το κεντρικό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου