Social Icons

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Δεν υπάρχει χώρος για το ρατσισμό..


Ανά διαστήματα όλοι την έχουμε διαφωνήσει με τις αποφάσεις που παίρνει η UEFA και τα συμφέροντα που ίσως παίζονται από πίσω, δε μπορούμε όμως να μην της αναγνωρίσουμε την ευαισθησία που δείχνει σε θέματα ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων. Σε συνεργασία λοιπόν με την ένωση παικτών FIFPro κάνουν μία εκστρατεία κατά του ρατσισμού το Football Against Racism in Europe (FARE)
Τον Οκτώβριο του 2011 αποφασίστηκε.....
σε 40 αγώνες τα παιδιά που συνοδεύουν τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο να φοράνε μπλούζες οι οποίες έγραφαν το σύνθημα «Unite Against Racism» και οι αρχηγοί των ομάδων κλήθηκαν να φοράνε περιβραχιόνια κατά του ρατσισμού.

Φέτος η εβδομάδα δράσης ενάντια στο ρατσισμό ήταν 16-31 Οκτωβρίου στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις κατά του φαινομένου. Κορυφαίοι παίκτες και ομάδες στήριξαν τη προσπάθεια αυτή της FARE και έδειξαν με τον τρόπο τους τη κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο. Προβλήθηκαν βίντεο στις οθόνες των γηπέδων και οι αρχηγοί πολλών ομάδων φόρεσαν το αντιρατσιστικό περιβραχιόνιο με σκοπό να διαδώσουν το μήνυμα ότι ο ρατσισμός δεν χωράει πουθενά, ούτε στο γήπεδο ούτε και έξω από αυτό.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Josip Šimunić της Dinamo Zagreb ο οποίος μεταξύ άλλων είπε « δεν υπάρχει χώρος για το ρατσισμό στον αθλητισμό αλλά και οπουδήποτε στο κόσμο» ενώ ο γενικός γραμματέας της UEFAGianni Infantino παρακίνησε τον κόσμο να αντισταθεί στο φαινόμενο του ρατσισμού λέγοντας:
«Αυτό που μας ενδιαφέρει στο ποδόσφαιρο είναι το χρώμα της φανέλας και όχι το χρώμα του δέρματος,» ο κ. Infantino συνέχισε.  «Η δέσμευσή μας, και φιλοδοξία μας είναι να εξαλειφτεί ο ρατσισμός και η ξενοφοβία από το ποδόσφαιρο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου