Social Icons

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Οι ΗΠΑ διαψευδουν την παροχη βληματων Stinger σε ανταρτες στην Συρια.


http://strategyreports.files.wordpress.com/2012/10/tumblr_mazugeq5nv1qddb3no1_1280.jpg?w=606&h=405

Η πιθανολογούμενη προμήθεια MANPADS από τους αντάρτες θεωρείται υπεύθυνη για τις πρόσφτατες καταρρίψεις ιπτάμενων μέσων της Συριακής Αεροπορίας.

Σε διάψευση των ρωσικών πληροφοριών ότι οι ΗΠΑ εφοδιάζουν τους Σύρους αντάρτες με φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger προχώρησε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Leon Panetta. Απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε πως δεν γνωρίζει γι΄αυτές τις πληροφορίες ούτε αν οι ΗΠΑ παρέχουν οποιονδήποτε τύπο πυραύλων στην συγκεκριμένη περιοχή.

Νωρίτερα, ο  Aρχηγός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Nikolai Makarov, είχε υποστηρίξει ότι υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξες πως ότι οι αντάρτες στην Συρία  έχουν στην κατοχή τους εκτοξευτές φορητών αντιαεροπορικών βλημάτων (ΜΑΝPADS) διαφόρων τύπων, μεταξύ των οποίων και αμερικανικής κατασκευής Stinger.


Στις αιτιάσεις της Μόσχας απάντησε και η εκπρόσωπος του State Department, Victoria Nuland, δηλώνοντας πως οι ΗΠΑ δεν έχουν και δεν πρόκειται να προμηθεύσουν με Stinger τους αντάρτες στη Συρία. Παράλληλα, σημείωσε πως οι πληροφορίες της Ουάσιγκτον για τον εξοπλισμό των ανταρτών είναι πως αποτελείται αποκλειστικά από υλικό σοβιετικής προέλευσης και συγκεκριμένα τύπου SA-7.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο φωτογραφίες όπου αντάρτες του FSA επιδεικνύουν κατοχή MANPADS:

H πρώτη φωτογραφία με αντάρτη να επιδεικνύει αντιαεροπορικό εκτοξευτή SA-7 δημοσιεύθηκε στο Facebook στις 7 Αυγούστου από το χρήστη με όνομα “Obaida Elwani”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου