Social Icons

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Μετατρέψτε το ποδήλατο σας σε ηλεκτρικό....... (VIDEO)

Οι μετακινήσεις με ποδήλατο αποκτούν ολοένα και περισσότερους φανατικούς οπαδούς. Εκτός από τα κανονικά ποδήλατα, υπάρχουν και αρκετά ηλεκτρικά τα οποία έχουν σχεδιαστεί με την ιδέα ότι ο κινητήρας, μπορεί να επεκτείνει το φάσμα τους πέρα από τα όρια της ανθρώπινης δύναμης. Το EGO-Kit, ωστόσο, είναι ένας ηλεκτροκινητήρας ο οποίος μπορεί .........
να προστεθεί σε ένα οποιοδήποτε ποδήλατο, με σκοπό να βοηθήσει τον αναβάτη του να φτάσει στην κορυφή του βουνού.

Ο κινητήρας έχει 1200W ονομαστική ισχύ λειτουργίας, αλλά ανώτατο όριο 2400W. Τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου 48V ή οποία έχει αυτονομία 40 χιλιομέτρων και φορτίζεται σε περίπου 1 ώρα. Το μοτέρ τοποθετείται στο κάτω μέρος του σκελετού. Η θέση αυτή βοηθάει στη διατήρηση του χαμηλού κέντρου βάρους και επηρεάζει ελάχιστα το χειρισμό του ποδηλάτου. Το βάρος του εξοπλισμού είναι περίπου 4 κιλά.
Το κιτ είναι συμβατό με τα περισσότερα ποδήλατα βουνού που κυκλοφορούν στην αγορά. Οι αναβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τον κινητήρα εξολοκλήρου ή μόνο για να τους βοηθάει στο πετάλι. Στη μέγιστη ισχύ, μπορεί να επιτύχει ταχύτητα 70 χιλιομέτρων την ώρα. Επίσης είναι σε θέση να χειριστεί κλίσεις έως και 80 τοις εκατό, αν και αυτό εξαρτάται από τις δεξιότητες του αναβάτη, τη θερμοκρασία του κινητήρα και τις συνθήκες του εδάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου