Social Icons

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

"Νυχτώθηκαν" στην κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΗΡΑΚΛΕΙΟ (VIDEO)

Πάνω από 10.000 κόσμου στις σημερινές κινητοποιήσεις - Πολύ περισσότεροι σύμφωνα με τους διοργανωτές - Παραμένουν οι συγκεντρωμένοι και απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο να κατέβει στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Οκτώ ώρες συμπλήρωσε ήδη η κατάληψη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης από εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, αγρότες, ανέργους, και πλήθος κόσμου που σήμερα βγήκε στους δρόμους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται.

Πάντως δεν υπάρχει ακόμη καμία απόφαση για το μέλλον της κινητοποίησης, ενώ όλοι οι φορείς απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στην κατάληψη, προς στήριξη της κινητοποίησης.

Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου




Μαζικές οι πορείες

Με προσυγκεντρώσεις σε περιφερειακά σημεία της πόλης του Ηρακλείου, από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους ξεκίνησαν οι σημερινές κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο, που κορυφώθηκαν με πορεία απο το ΕΚΗ, την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ και μηχανοκίνητες πορείες στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

Η πορεία κατέληξε περίπου στις 12.00 στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην παραλιακή λεωφόρο.


Ωστόσο, επεισόδιο σημειώθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μεταξύ συνδικαλιστών, καθώς υπήρξε διαφωνία για το ποιοι θα μιλουσαν με το γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης,Γ. Δεικτάκη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σ.Βαρδάκης, ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, Ν.Μεντζίνης και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μ.Σφυρής, επρόκειτο να επιδώσουν ψήφισμα στον κ.Δεικτάκη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, Γ.Αρετίνη.


"Άναψε" ο καυγάς

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης τελεί υπό κατάληψη, ενώ απέναντι στη δήλωση του Γ.Δεικτάκη ότι συντάσσεται με τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων, οι εκπρόσωποι των απεργούντων κάλεσαν τον κ.Δεικτάκη ... να παραιτηθεί, αφού συμφωνία με τα αιτήματα του κόσμου σημαίνει διαφωνία με την πολιτική που ασκείται!

Λίγο πριν τις 14.00 μέρος των συγκεντρωμένων έβαλαν φωτιά σε σημαία της Ε.Ε.




Ο σταυρός του μαρτυρίου στο δρόμο



Οι διοργανωτές αρχικά εξέφρασαν προβληματισμό για την περιορισμένη συμμετοχή, ωστόσο στην πορεία ο κόσμος κατέβηκε στο κέντρο, με αποτέλεσμα πάνω από 8.000 άνθρωποι να διαδηλώνουν στους δρόμους. Χαρακτηριστικό του μεγέθους της πορείας είναι το γεγονός ότι όταν η κεφαλή της πορείας έστριβε στην οδό Γιαμαλάκη, η "ουρά" βρισκόταν στην πλατεία Ελευθερίας!


Από την πορεία του ΠΑΜΕ



Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και επιστημονικοί φορείς


Η παραλιακή Λεωφόρος στο Γιόφυρο ήταν ένα από τα σημεία που προσυγκεντρώθηκαν τα οχήματα των επαγγελματοβιοτεχνών

Με επιτυχία οι κινητοποιήσεις και στα Χανιά
Δύο πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν, και στα Χανιά, στις 10.00 το πρωί του ΠΑΜΕ και κατόπιν των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Κλειστά παρέμειναν τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχε το σύνολο των επιστημονικών και άλλων φορέων.

Κάλεσμα από το ΣΥΡΙΖΑ
"Μετά το πέρας της μεγαλειώδους πορείας που οργάνωσαν οι πολίτες και οι φορείς του Ηρακλείου αποφασίσαμε από κοινού την κατάληψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να εκφράσουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στις καταστροφικές πολιτικές της Τρόικα και της Κυβέρνησης.
Καλούμε όλους να στηρίξουν την κίνηση αυτή για να ανατρέψουμε τα μνημόνια, τις Τρόικες και να ανοίξουμε ένα δρόμο προς την ελπίδα.
Αγωνιζόμαστε για να
  • Μην περάσουν τα νέα μέτρα
  • Όχι στη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού
  • Όχι στην εγκατάλειψη των κοινωνικών παροχών
  • Όχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας
  • Όχι στην παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας
Ο σημερινός αγώνας δεν είναι μια απλή κινητοποίηση. Είναι αγώνας διαρκείας.
Καλούμε όλους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις 6:00 μμ, για να συζητήσουμε και να ενισχύσουμε την κατάληψη.
Καλούμε τους μουσικούς να συμβάλουν με τη μουσική τους".

Κάλεσμα από το ΕΠΑΜ

Το Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο Ηρακλείου στηρίζει την κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης και καλέι τους πολίτες να τη συνδράμουν με κάθε μέσον, έχοντας πάντα ως βασικό στόχο την οργάνωση μια παλλαικής, γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για την ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος και των εγκληματικών πολιτικών που εφαρμόζει.
ΔηλώσειςΗ βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαίρη Διακάκη, με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική απεργία δηλώνει ότι:
«Στη σημερινή πανελλαδική απεργία, που έχουν εξαγγείλει όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις, του κόσμου της μισθωτής εργασίας και του επαγγελματοβιοτεχνικού και εμπορικού κόσμου, είναι απαραίτητο να δώσουμε όλοι και όλες το παρόν.

Ο κεντρικός απεργιακός στόχος είναι να ανακοπεί το πακέτο των μέτρων ύψους 13,8 δις, στόχος άρρηκτα συνδεδεμένος με την απομάκρυνση της μνημονιακής συγκυβέρνησης προς όφελος μιας νέας προοδευτικής πορείας της χώρας με μια αποφασισμένη και ισχυρή κυβέρνηση της Αριστεράς.

Το κάλεσμα στην γενική απεργία και τα συλλαλητήρια της Πέμπτης πρέπει, με την ενωτική συμμετοχή, να προσλάβει παλλαϊκό, αγωνιστικό, δυναμικό και ειρηνικό χαρακτήρα, στέλνοντας ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας και νέας προοπτικής για τον τόπο και τον ελληνικό λαό.

Με τα νέα μέτρα :
Οι κατώτατοι μισθοί παίρνουν τον δρόμο της κάθετης πτώσης συμπαρασύροντας όλους τους μισθούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Αυξάνεται το ωράριο εργασίας,
Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης,
Καταργείται η κοινωνική ασφάλιση,
Καταργείται το πενθήμερο,
Διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις,
Καταργούνται υπηρεσίες,
Μεθοδεύονται απολύσεις στο δημόσιο.
Η κοινωνία βυθίζεται στην ανεργία, τη μιζέρια και τη φτώχεια.
Επιβάλλεται λοιπόν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο Ελληνικός λαός να δείξει με δυναμικό τρόπο την αντίθεση του:
Στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του,
Στην φτώχεια που τον οδηγούν οι επιλογές τους,
Στην εξαθλίωση της ζωής του,
Στην κατάλυση του κοινωνικού κράτους,
Στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν διαπραγματευόμαστε τις ζωές μας και δεν τις αφήνουμε στα χέρια τους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου