Social Icons

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πες...πες...κάτι θα μείνει... ''Αυτόνομη Κρήτη''

Πες...πες...κάτι θα μείνει... ''Αυτόνομη Κρήτη''

Σήμερα θα ήθελα να γράψω πέντε λόγια σχετικά με το θέμα καθώς λόγω καταγωγής είναι κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμένα.

Θα πρέπει παρακάτω να σας αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας και να αναφερθώ σε ένα θέμα που ουσιαστικά δεν.....
υπάρχει.

Ας κάνουμε όμως για ιστορική αναδρομή για να δούμε τι ήτανε η κρητική πολιτεία και ποιος ήτανε ο σκοπός της:

Κρητική πολιτεία ήτανε το όνομα του αυτόνομου κράτους της Κρήτης, η οποία αυτονομήθηκε από την οθωμανική αυτοκρατορία μετά την επανάσταση του 1896, αλλά αυτό το αυτόνομο κράτος παράλληλα τέθηκε υπό την επίβλεψη των μεγάλων δυνάμεων διορίζοντας ως Ύπατο Αρμοστή τον πρίγκιπα Γεώργιο και σημαία της επιλέχθηκε μια παραλλαγή της ελληνικής με την διαφορά πως το 1/4 ήτανε κόκκινο με ένα αστέρι που συμβόλιζε την υποταγή στον σουλτάνο και την τουρκική μειονότητα στην Κρήτη.

Το 1898 ο πρίγκιπας Γεώργιος δημιουργεί το συμβούλιο του Ηγεμόνα κάτι σαν υπουργεία δηλαδή στα οποία τοποθετεί τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο δικαιοσύνης, τον Μανούσο Κούνδουρο στο εσωτερικών, τον Νικόλαο Γιαμαλάκη στο δημόσιας εκπαίδευσις και θρησκευμάτων, τον Κωνσταντίνο Φουμή στο οικονομικών και τον Χασάν Σκυλιακάνη στο δημοσίας ασφάλειας.

Τα παρατράγουδα φυσικά δεν άργησαν να έρθουν μεταξύ Βενιζέλου και πρίγκιπα, και έτσι οι τριανδρία Βενιζέλος,Μάνος και Φουμής ηγούνται της αντιπολίτευσης που είχε ως βασικό αίτημα την ένωση της Ελλάδας με το κρητικό κράτος και κάπως έτσι το 1905 άρχισε ένοπλη αντίσταση γνωστή και ως η Επανάσταση στον Θέρισο.

Το 1908 οι κρήτες επαναστάτησαν πάλι και στο μεγάλο συλλαλητήριο ο Βενιζέλος ανακήρυξε την οριστική ένωση της Ελλάδας με την Κρήτη, συγκλήθηκε συνέλευση η οποία κήρυξε την ανεξαρτησία της Κρήτης, η σημαία της κρητικής πολιτείας υπεστάλη για να δώσει την θέση της στην ελληνική, οι δημόσιοι υπάλληλοι ορκίσθηκαν πίστη στον βασιλιά Γεώργιο Α΄ της Ελλάδας, ενώ διορίστηκε πενταμελής εκτελεστική επιτροπή με την εντολή να κυβερνήσει το νησί εν ονόματι του βασιλιά των Ελλήνων και σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο Μιχελιδάκης με τον Βενιζέλο υπουργό Εξωτερικών και Δικαιοσύνης.

Οριστική λύση δόθηκε με την Συνθήκη του Λονδίνου, το Μάιο του 1913 όπου παραχωρήθηκε η Κρήτη στην Ελλάδα. Η ένωση έγινε με επίσημη τελετή στο φρούριο Φιρκά στις 1 Δεκεμβρίου 1913. Τέλος, το 1923, με την ανταλλαγή των πληθυσμών, έφυγαν και οι τελευταίοι Μουσουλμάνοι κάτοικοι του νησιού για την Μικρά Ασία.

Ας δούμε όμως το σήμερα:

Οι βασικοί υποστηρικτές της αυτονομίας της Κρήτης επικαλούνται έναν όρο στην συνθήκη του Λονδίνου σύμφωνα με τον οποίο οι Κρητικοί μετά από 100 χρόνια το 2013 δηλαδή και όχι το 2012 που ισχυρίζονται, θα έκαναν δημοψήφισμα για να αποφασίσουν αν θα έμεναν στην Ελλάδα ή θα γινόντουσαν και πάλι ανεξάρτητο κράτος κάτι το οποίο είναι μια ηλίθια προπαγάνδα, κανένας τέτοιος όρο δεν υπάρχει στην συνθήκη του Λονδίνου ενώ αγνοούν πως τυπικά η Κρήτη προσαρτήθηκε στην Ελλάδα με την συνθήκη του Βουκουρεστίου που έγινε αργότερα.

Την Ελλάδα σήμερα την χτυπάνε οι ''γείτονες'' από παντού, βλέπουμε πως μας χτυπάνε στην Θράκη,στην Μακεδονία, στην Ήπειρο.

Μέρη της Ελλάδας τα οποία είναι αποδεδειγμένα ελληνικά μπορεί ο καθένας να ισχυρίζεται πως του ανήκουν και να προπαγανδίζει συνεχώς για να βρει το υποτιθέμενο δίκιο του.

Και για να κλείσω θέλω να σας πω πως αν ως Έλληνες( και μιλάω για τους πολίτες και όχι για αυτούς που το παίζουνε κυβέρνηση) αφήσουμε τους προπαγανδιστές να λένε αυτές τις αστοιχείωτες αηδίες δεν θα αργήσει η μέρα που θα βρεθεί ένας νέος ''Αττίλας'' όπως έγινε και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κύπρο, η προπαγάνδα είναι μέσα στα σπίτια μας μέσω της τηλεόρασης.

Μήπως άραγε εξυπηρετούν Τουρκοεβραικά(εύχονται να είχανε την Κρήτη) συμφέροντα οι υποστηρικτές της αυτόνομης Κρήτης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου